STARTINFORMATIE

Het is bijna zover!

 

Op zondag 2 september loop je mee met de eerste editie van de Urban Culture Run dwars door de Utrechtse binnenstad! De run is tegelijk de Kick-off voor het Utrechtse Uitfeest.

 

Voordat je van start gaat hebben we nog
wat informatie voor je:

 

  Startnummer en starttijd

 

  Start & Finish locatie

De start en finish locatie is op het Stadsplateau: Voor het nieuwe Stadskantoor bij Utrecht Centraal Station, zijde Jaarbeursplein.  Je kunt deze locatie perfect met bus en trein bereiken. Kom je op de fiets, plaats deze dan in de reguliere fietsenstalling bij het station. Kom je met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeergelegenheden in Hoog Catherijne of bij de Jaarbeurs.

 

  Startnummer ophalen

Op het stadsplateau bij Start/Finish, kun je je startnummer ophalen. Geef je nummer en je naam door bij het ophalen. Wisselen van nummer kan alleen met toestemming van de organisatie. Bíj twijfel word je gevraagd je te identificeren alvorens we het nummer aan je afgeven.

 

  Kledingafgifte

Het is mogelijk om je tas in bewaring te geven. Aan je startnummer zit een bagage label bevestigd, die je aan je tas kunt vastmaken. Vervolgens geef je je tas af bij de bagagetent. Bij terugkomst is je startnummer het ophaalbewijs. LET OP: inlevering blijft op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing van ingeleverde spullen.

 

  Verzorging

Op het parcours van 8 kilometer is er onderweg niet voorzien in verzorgingsposten. Dus neem vooral eigen water mee, als nodig. Na de finish krijg je een drankje aangeboden door Thijs Tea en een energygel van Holland & Barrett.

 

  Toiletten

Onderaan de trappen naar het Gemeentehuis staan toiletten opgesteld. Deze zijn gratis te gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van de toiletten in het station. Hiervoor moet je wel een toegangsprijs betalen.

 

  Route en veiligheid

Omdat je in groepjes van 50 deelnemers door de stad heen loopt worden de straten en singels niet afgezet. Vanwege de vroege starttijd op zondag is dat ook geen probleem. Op de divers kruisingen staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.

De route zelf wordt door vrijwilligers en routepijlen goed aangeduid. Bij de ingangen van de gebouwen/locaties zal je steeds een dranghek zien staan met een doek van het Uitfeest. Dan weet je dat je de juiste deur in gaat.

 

Ondanks het feit dat we op de cruciale punten verkeerregelaars hebben staan, vragen we je onderweg goed op te letten bij het oversteken en het lopen. Loop zoveel mogelijk aan de kant van de weg en blijf alert op het eventuele aanwezige verkeer.

 

  Afval

Het zal wel niet voorkomen maar toch…Laat onderweg geen afval achter! Bij de start en finish staan voldoende afvalcontainers waar je wat kunt weggooien.

 

  Succes

We wensen je veel succes en vooral plezier tijdens de Urban Culture Run Utrecht. Wij hebben de run met veel plezier georganiseerd, in samenwerking met Culturele Zondagen en met alle deelnemende locaties. We bedanken dan ook iedereen die bereid is om z’n deuren open te zetten voor deze bijzondere run. En we bedanken natuurlijk ook jou dat je mee doet aan onze eerste Urban Culture Run.

 

Hartelijke groeten van de organisatoren,

 

Mattijn Boerkamp, MProducties

Bert Eskes, Atletic Events

De medewerkers van Culturele zondagen en Uitfeest Utrecht